מתכון מיני פריטטה

מיני פריטטה

פריטטה היא סוג של חביתה אוורירית שמכינים בתנור.
בגירסת מאפינס,מיני אישית.
ניתן לשלב בה טעמים כיד הדמיון וכמובן בטעמים שילדכם אוהבים. מהווה ארוחת עשר מושלמת.

מצרכים:

3 ביצים

3 כפות חלב

1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

מעט מלח

ירקות חתוכים:ברוקולי,עגבניות , בטטה פלפל אדום, תירס, אפונה, גבינה בולגרית, פטריות,

15 תבניות מאפין (מנג’טים) בגודל מיני או 8 מנג’טים גדולים.

הוראות הכנה:

 1. מחממים תנור ל 190 מעלות.

2. שוברים את הביצים לקערה,מוסיפים את החלב והגבינה ומערבבים.

3. מערבבים עם הביצים את הירקות שבוחרים

4. את התערובת מוזגים למנג’טים באופן שווה

5. מכניסים לתנור ואופים כ 15-20 דק’ עד שהפריטטה יציבה.

6. מצננים מעט והפריטטה מוכנה לאכילה.

מאת:

רותם ברנר -מאמנת תזונה ואורח חיים בריא