מתכון דלעת ערמונים – נעמה שגיב

מתכון נהדר לדלעת ערמונים שהכינה נעמה שגיב.

נעמה למי שלא מכיר מתחזקת בלוג מקסים (היפה והחיה) עם השראה ומידע לשמירה על אורח חיים בריא.

נעמה במקצועה היא נטורופתית .N.D המתמחה בתזונה ואורח חיים בריא .

מדריכה, מלווה ומטפלת תזונתית.

חגיגת דלעת ערמונים וקטניות.

מנה פשוט מדהימה… מרשימה, קלה להכנה, עשירה ברכיבי תזונה איכותיים ובריאים.

כולם ילקקו את האצבעות !

אז מה צריך ? :

– 2 דלעת ערמונים. (המילוי יספיק גם ל3 דלעת ערמונים)

– 2 כוסות גדושות אורז מבושל.

– חצי פלפל צהוב קצוץ.

– חצי פלפל אדום קצוץ.

– 3 בצלי שאלוט קצוצים.

– 4 שיני שום קצוצות.

– 3 כוסות פטריות שמפיניון.

– 2 חופנים של תרד קצוץ.

– חצי כוס שעועית שחורה.

– כף טימין יבש.

– רבע כוס מים.

– 2 כפות שמן קוקוס.

– שמן זית כתית מעולה.

– פלפל ומלח הימלאיה לפי הטעם.

תיבול לדלעת ערמונים :

– 5 כפות שמן זית.

– 1 כפית טימין.

– 2 כפיות דבש.

– חצי כפית מלח

– חצי כפית פלפל

לתחילת המנה יש להכין:

2 כוסות אורז מבושל.

שעועית שחורה מבושלת מחצי כוס שעועית.

1. ראשית, נחמם תנור ל200 מעלות.

נשטוף את הדלעת, נחתוך לחצי, נוציא את הגרעינים ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נשים בקערה את כל המרכיבים לתיבול הדלעת ערמונים ונערבב היטב.

נמשוח עם מברשת או עם הידיים את הדלעת ערמונים .

אם נשאר לכם עוד מהתיבול, פשוט שימו בגומות של הדלעת.

נכניס לתנור שחומם מראש, למשך 20 דק.

לאחר 20 דק, מורידים את חום התנור ל180 מעלות לעוד 20 דק.

ובנתיים…

2. נחתוך את כל הירקות בהתאם.

לסיר גדול ושטוח נוסיף שמן זית, בצלים וגמבות. נערבב וניתן להם להתחמם מעט לכמה דק .

נוסיף את כל שאר הירקות, רבע כוס מים ונערבב.

נוסיף את השעועית השחורה, התבלינים והשמן קוקוס. נערבב.

3. נוסיף את האורז, נערבב היטב , נטעם…

נסגור את הסיר ל10 דק כשמידי פעם מערבבים. תזהרו שלא תהיה לכם סחרחורת מרוב הערבובים!

4. לאחר שדלעת הערמונים רכה ומוכנה… נוציא את התבנית מהתנור , נמלא את הדלעת במילוי האורז והשעועית שהכנו.

נכניס בחזרה לתנור החם ל10 דק.

וזהו … Voila… התענוג מוכן !..

תהנו ולבריאות.

המצרכים שאתם זקוקים להם להכנת המנה מרוכזים בתמונה ואת כולם אפשר להשיג במושבניק

מציג את

חזרה למתכונים